Övervakningsteknik – vad kan tekniken användas till?

Allt fler letar efter smarta sätt att övervaka hemmet, båten och fritidsboendet. Att använda sig av tekniken har fler funktioner än övervaka om någon försöker göra inbrott. Har du exempelvis en fritidsbostad på annan ort kan övervakningskameror användas även för andra ändamål.

GPS-trackers är också produkt som blivit allt mer populär och som kan användas till mycket. Gillar du övervakningsteknik kan du besöka prylstaden.se som har det mesta du kan föreställa dig. Där hittar du även teknik du kanske inte ens föreställt dig. Här kan du bekanta dig med några funktioner som du kanske inte riktigt tänkt på när det kommer till övervakningsteknik.

Övervakningskameror – se om du behöver åka till fritidsboendet

Att installera övervakningskameror vid fritidsboendet fyller flera funktioner. Förutom att få ett larm om någon rör sig kring stugan kan kamerorna användas till annat. Om du monterar övervakningskameror utomhus kan du se när det är dags att röja snö eller skotta. Du kan även se om någonting gått sönder eller exempelvis om en storm orsakat skador tomten eller stugan.

Tänk bara på att inte övervaka annat än det som inom din tomtgräns. Då behöver du normalt inte något tillstånd för övervakning. En bonus är att du även kan se eventuellt djurliv som rör sig runt stugan.

GPS-trackers – en favorit som är lätt att köpa flera av

Du kan använda GPS-trackers eller spårsändare på så väl husdjur som till bilen och båten. För dig som har hund kan det kännas tryggare att låta hunden gå lös på tomten om du kan spåra den, det är enkelt att fästa i halsbandet. För en del hundar är mer rymningsbenägna än andra. Du kan välja modeller där du kan ställa in ett specifikt område som djuret kan röra sig inom. Den funktionen brukar kallas geofencing eller geostaket. Skulle djuret gå utanför får du ett sms eller en varning.

Det går även att få ett sms med exakta koordinater där djuret befinner sig och hur det rör sig. Samma teknik kan användas till båtar och bilar. En del använder även GPS-övervakning till barn men det är en integritetsfråga där det kan behövas diskuteras gränser. Framför allt om barnet är lite äldre.

Similar Posts